Trend [Draadloze apparatuur]

21 10 2008

Megatrend: Technologisering

Tegenwoordig gaan de technische ontwikkelingen zeer snel en de producten die daaruit voortvloeien zijn ontelbaar. De technologisering heeft een steeds grotere invloed op ons leven en de maatschappij. Zo zag je 15 jaar geleden niemand met een mobiele telefoon, nu is hij niet meer weg te denken uit ons leven en de maatschappij. Om het nog een stuk ingewikkelder te maken veranderen de producten om de zoveel tijd, waardoor er weer nieuwe ontstaan.

 

Maxitrend: Gemak en mobiliteit

Steeds meer mensen zijn daarom opzoek naar gemak en eenvoud in apparaten. Met ons haastige leven zijn we niet opzoek naar producten die veel tijd kosten om te installeren. We laten het daarom vaker uitbesteden aan het bedrijf en zit tegenwoordig steeds meer in de service die bij het product hoort. Met de snelle veranderingen in de technologisering zoeken we apparaten waarmee ze snel overweg kunnen en niet te ingewikkeld zijn. Daarnaast moeten de producten er goed uitzien, een echte “eye catcher”.

 

Microtrend: Draadloze apparatuur

Mensen zoeken dus steeds meer apparatuur wat makkelijk en eenvoudig te installeren is, ook wel “Plug & Play” genoemd. Daarnaast is het belangrijk dat je het overal naartoe kunt nemen.

Bij producten kun je denken aan de producten van Bose. Bose speelt goed in op deze trend zoals producten als de Soundwave en de Sounddock portable. Bij deze apparaten heb je geen kabels meer nodig, alleen bij het opladen. Ook de boxen zijn verbonden via een draadloze connectie.

 

 

Bron:

http://www.bose.nl/NL/nl/index.jsp

Gemaakt door: Yosri El-Achheb


Acties

Information

Plaats een reactie