Trend [Voorspelling II]

22 09 2008

Ruimtevaart ontwikkeling (megatrend):Als iets de mens altijd al gefascineerd heeft dan is het wel de ruimte; het oneindige heelal met haar planeten en mysteries. Met onze drang naar het onbekende zullen we steeds meer gaan ondernemen op het gebied van ruimtevaart. Ooit zullen we dan ook niet meer genoeg hebben aan de planeet aarde om in onze behoefte te voorzien. Als de hele wereld onze welvaartsniveau zou bezitten die we nu hebben dan zijn er 3 aarden nodig. Het wordt ons dan ook steeds bewuster van het probleem dat komen gaat, niet voor ons maar onze nabestaanden. De aarde en haar grondstoffen zijn een schaars goed. Hierdoor zullen we op den duur grondstoffen van andere planeten delven en er zelfs wonen. Ik geloof ook dat er net als in de jaren 60-70 er weer een competitie strijd komt over de ruimtevaart. Met als grote strijders China, VS en EU. Hierdoor zal de ontwikkeling in een stroomversnelling terecht komen.

Commerciële ruimtevaart (maxitrend):In de toekomst zal de ruimtevaart door nieuwe technologieën, zich steeds verder ontwikkelen zoals het nu nog steeds doet. De ruimtevaart markt zal zich dan openen voor de consument. En dan zullen de bedrijven hier op inspelen met producten en diensten voor de consument. Dit is ook al nu terug te zien als je kijkt naar het bedrijf Virgin die bezig is met het ontwikkelen van ruimtevaart voor de ‘rijke’ consument.

Ruimteproducten & diensten(microtrend):Producten die uit deze trend zullen voortvloeien zullen voornamelijk bestaan uit ruimtevluchten, zoals vakanties, wonen en werken.

bron:

http://www.spacepage.be/nieuws-overzicht/371-commerciele-ruimtevaart

Gemaakt door: Yosri El-Achheb


Acties

Information

Plaats een reactie