Trend [Voorspellen I]

22 09 2008

.

.
Maatschappij:Als er een megatrend is die de gemoederen bezighoudt, dan is het wel de voortschrijdende invloed van de techniek. Het inzicht dat de snelheid van bewegen toeneemt, hebben we te danken aan toepassingen op het gebied van informatie- en communicatietechnologie. Hoewel de internethype voorbij is, is de digitale revolutie nog lang niet ten einde. Technologisering staat voor digitalisering en miniaturisering. Maar ook technologische ontwikkelingen en vernieuwingen op het gebied van biotechnologie en duurzame technologie (zoals waterstoftechnologie) en de integratie van verschillende technologieën behoren hiertoe.

Voor de komende 20jaar zal de megatrend technologisering blijven aanhouden. Techniek is momenteel al erg belangrijk en dat zal de komende jaren alleen maar toenemen.

Consument: De consument zal andere eisen gaan stellen aan producten. Producten moeten niet alleen maar toegevoegde waarde hebben op het gebied van gebruik en bediening ook het design moet extra toegevoegde waarde hebben waarbij technologie een erg belangrijke rol gaat spelen.

Momenteel zien we het ook al langzaam verschijnen. TV’s worden dunner en mobiele telefoons lichter. Deze trend zal doorgezet worden. Waarbij het vooral gaat om dat aan het design van de producten te zien is dat er veel technologie in zit.

Markt: De markt zal veranderen en hierop in gaan spelen. Producten krijgen opvallende vormen. De producten en het design zijn nieuwe mogelijkheden voor bedrijven om zich te positioneren en voor consumenten om zich te onderscheiden van de massa.
Producten
Auto’s zullen de traditionele vormen verliezen en nieuwe futuristische vormen krijgen.

Acties

Information

Plaats een reactie