Concept [3G Bellen]

6 10 2008

Wat is 3G videobellen?
Met 3G videobellen kan je elkaar tijdens het bellen direct zien. Om te kunnen videobellen heb je wel een mobiele beeldtelefoon nodig. En je moet binnen het bereik van het UMTS-netwerk zijn. Nu kunt u ook uw klanten video informatiediensten aanbieden achter bestaande of nieuwe informatienummers. Ons systeem detecteert automatisch of de eindgebruiker met een beeldtelefoon belt of niet en biedt hem daarna de juiste dienst aan. Bij het bellen met beeldtelefoon een dienst met audio en video.
Bij dergelijke nieuwe diensten is een goed werkende dienst uiterst belangrijk. Klanten zijn altijd bereid nieuwe zaken te testen en blijven het dan ook gebruiken indien het werkt. Goede kwaliteit en continuïteit in het videobeeld is een must.

Hoe werkt 3G video bellen ?
U kiest op uw telefoon het nummer uit dat u wilt bellen of toetst dit nummer in. U kiest niet voor normaal uitbellen (spraak oproep) maar voor de optie video oproep.
Nadat de verbinding tot stand is gekomen krijg je de 3G video dienst te zien. Doelpunten, tv soap, talkshow, clips. De afrekening voor het gebruik van de 3G video dienst loopt via de bekende informatienummers en zijn exclusief de kosten voor het gebruik van je mobiele telefoon.

Waarom is 3G videobellen een mislukking?
Veel consumenten vinden het te duur, bij sommige providers moet je € 1,- per minuut voor gaan betalen. Je kan met het bedrag die je voor moet betalen net zo goed gebruiken om elkaar echt te ontmoeten (reiskosten). En weten de consumenten het wel hoe alles te gang gaan? Oké natuurlijk staan alles netjes beschreven in de handleidingen van de telefoons, maar veel consumenten hebben geen zin in het lezen van handleidingen.
Ook een reden dat het misluk is dat de beeldkwaliteit zo slecht is.
En staan de consumenten erop te wachten om elkaar mobiel te zien? Is daar wel een behoefte aan?

Gemaakt door: Joey Wong


Acties

Information

Plaats een reactie