Jorn Mols

6 10 2008

Jorn Mols over zichzelf:

‘Ik ben in 2002 afgestudeerd als conceptontwerper aan de Design Academy Eindhoven.
Met mijn ontwerpbureau HOUSE OF CONCEPTS werk ik aan concept- en projectontwikkeling, creatieprocessen, visieverbeelding, vormgeving en ontwerp, 2D & 3D design, multimedia- film- en dvd producties.

Ik woon momenteel samen met Anneloes en ons dochtertje Sofie in Culemborg, waar we in het gezamenlijk bouwinitiatief de WERFTERP, ons huis en creatiecentrum aan het ontwikkelen zijn. Vanaf het begin ben ik in dit project actief betrokken in de proces- en conceptontwikkeling. Kijk op http://www.werfterp.nl voor de meest recente presentatie.’

Projecten van Jorn Mols

Werfterp (http://www.werfterp.nl/WERFTERP.html) :
De Werfterp is een bouwinitiatief voor een
Woon-Werk gemeenschap in de ecologische wijk EVA-Lanxmeer te Culemborg.

Met een eerste groep geïnteresseerden hebben we in 6 Beeldvormingsbijeenkomsten een conceptpresentatie ontworpen. Afgelopen maanden is dit concept uitgewerkt tot een concreet schetsontwerp met 20 woningen in verschillende grotes en prijsklasse, bijzondere gemeenschappelijke ruimtes (zoals een stiltekoepeltje, leeskamer, atelier, ontmoetingskeuken, culturele ruimte en een wintertuin) evenals diverse bedrijfsruimtes. Momenteel zijn we dit unieke plan aan het samenvatten in een nieuwe brochure.

Earthgames (http://www.earthgames.nl/)
Earthgames selecteert en ontwikkelt spelmaterialen met een positieve invloed op de ontwikkeling en het gedrag van kinderen en geeft workshops, advies en informatie op het gebied van coöperatief spel voor oa scholen, instellingen, therapeuten, speel-o-theken en particulieren.
Op de website van Earthgames zijn de spelmaterialen te bekijken en eenvoudig te bestellen. De spelmaterialen worden gebruikt op scholen en instellingen, door (kinder)therapeuten, ouders, orthopedagogen, spelbegeleiders, rt-ers en speel-o-theken en bedrijven.

Earthgames biedt coöperatieve gezelschapsspellen van Zonnespel, Family Pastimes en Beleduc, Folkmanis handpoppen, kaartensets voor kinderen zoals de Eigenwijsjes, Hartfocus materialen, samenwerkingsmaterialen van o.a. ERZI zoals parachutes en evenwichtsspellen.
De Earthgames website geeft veel informatie, onder meer over coöperatieve gezelschapsspellen. Anne Mijke van Harten richtte 5 jaar geleden Earthgames op. Ze schreef diverse artikelen over coöperatief spel. Deze zijn via deze website te downloaden.

Earthgames biedt workshops op scholen, studiedagen en conferenties. In de workshops coöperatief spel leren de deelnemers veel coöperatieve spelvormen, die de dag erna meteen met de kinderen zijn in te zetten.
Earthgames werkt graag samen. U kunt uw eigen ervaringen met de materialen aan deze website toevoegen. Dit kan in het gastenboek of door uw ervaringen toe te voegen onder ‘ in de praktijk’ bij het betreffende spelmateriaal.

Kleurenklokje (http://www.colorwatch.info/dutch.html)
de Kleur van Tijd
Deze ColorWatch werd voor het eerst geintroduceerd op het festival de Slapeloze Nacht, als verbeelding van het idee dat een kleurencyclus een meer gevoelsmatige tijdsaanduiding kan bieden dan het aanwijzen van een cijferreeks.
De lichtbron van Tijd verandert in 12 uur van intentie en straalt zijn Kleur van het moment voor een ogenblik uit wanneer je op het knopje drukt.
Net zoals op deze website de achtergrond kleur de huidige tijd aangeeft, die af te lezen is op de regenboogkleurige tijdschalen.
de ColorWatch
De hectische 24 uurs economie, totaal gefixeerd op de seconden van de klok. De klok die een tijdsverloop zichtbaar maakt d.m.v het aanwijzen van cijfers. Een verloop wat een cyclus in zich heeft. Een cyclus die je ook d.m.v kleuren zichtbaar kunt maken. Kleuren gaan over licht en tijd gaat over een aaneenschakeling van momenten met verschillende kwaliteiten. De lichtbron van tijd verandert in dit ‘kleurenhorloge’ dan ook van kleur, in 12 uur doorloopt het zijn spectrum.


Acties

Information

Plaats een reactie