Trend [Verleden I]

22 09 2008

Maatschappij: Als er een megatrend is die de gemoederen bezighoudt, dan is het wel de voortschrijdende invloed van de techniek. Het inzicht dat de snelheid van bewegen toeneemt, hebben we te danken aan toepassingen op het gebied van informatie- en communicatietechnologie. Hoewel de internethype voorbij is, is de digitale revolutie nog lang niet ten einde. Technologisering staat voor digitalisering en miniaturisering. Maar ook technologische ontwikkelingen en vernieuwingen op het gebied van biotechnologie en duurzame technologie (zoals waterstoftechnologie) en de integratie van verschillende technologieën behoren hiertoe.

Met de maatschappelijke trend technologisering werd de eerste computer gemaakt in 1938. De eerste computer had enkel een rekenkundige functie. Het werd gebruikt voor wetenschappelijke onderzoeken.

.

.

.

.

.

.

.

.

Consument: Er kwam meer vraag naar de computer/rekenmachine. Met een toenemende vraag kwam ook de toenemende vraag naar de functionaliteit van de machine. Ontwikkelaars gingen aan de slag om meer functionaliteit te geven aan de machine die tot dan toe alleen nog maar kon rekenen. Eind 1980 introduceerde IBM de eerste computer met tekstverwerkende functies.

.

.

.

.

.

Markt: De tekst verwerkende functie had grote invloed op de markt van de computers. Niet alleen was het product nu te gebruiken in de wetenschappelijke wereld. Bedrijven konden de computer gaan gebruiken om de typemachines te gaan vervangen.  Nadat de bedrijven overgestapt waren naar de computer en ook de techniek ontstaan was om computers aan elkaar te ‘linken’ ging het zeer snel met de computer industrie.

Product: Toen de consumenten markt bereikt was en de producten aan de consumenten verkocht konden worden kende de het computertijdperk het begin. De fabrikanten schoten uit de grond en het aantal verkochten modellen waren niet meer te tellen. Tegenwoordig bezit vrijwel iedere Nederlander een computer met toegang tot het internet. Computers zijn multie inzetbaar geworden voor uiteenlopende doeleinde zoals gamen, chatten, informatie bewaren (database), muziekluisteren tot tv kijken. De computer is een multimedia station geworden dat blijft groeien.

Gemaakt door: Mark de Keijzer


Acties

Information

Plaats een reactie