Trend [Duurzaamheid]

29 09 2008

 

“Duurzame ontwikkeling is een concept waarin ecologische, economische en sociale belangen bij elkaar komen, voor zowel de huidige als de toekomstige generaties. Duurzame ontwikkeling is de eis om een evenwicht tussen deze drie basisconcepten te vinden”. (wikipedia.nl)

 

Duurzaamheid (megatrend)

Een trend die we nu al een tijd zien ontwikkelen en waar iedereen steeds bewuster van wordt is de trend: Duurzaamheid. Door de toenemende problemen zoals klimaatverandering en overbevolking zullen we zuiniger met onze “moeder aarde” om moeten gaan. Ten gevolge van de problemen waar we als aardbewoner vandaag de dag voor staan, is de consument duurzaam gaan denken en handelen. De consument is hiervan steeds bewuster geworden. Tegenwoordig denkt de consument:

Alles moet duurzaam!.

 

duurzame ontwikkelingen/alternatieve brandstoffen (maxitrend)

Tegenwoordig spelen alle bedrijven in op deze trend om in de behoefte van de consument te kunnen blijven voldoen. Van energievoorziening tot de autobranche, alles moet duurzaam. Niet alleen de producten moeten duurzaam zijn, maar de producten moeten ook duurzaam geproduceerd worden. Zo worden er ontelbaar veel nieuwe producten en aangepaste producten op de markt gebracht die duurzaam zijn. Ook de bedrijven moeten er aan gaan geloven want, maatschappelijk verantwoord ondernemerschap en het streven naar duurzame ontwikkeling  zijn sleutelbegrippen voor het heden en de toekomst. Wat dus nodig is zijn alternatieve brandstoffen zoals biogas, waterstof, wind en zon energie etc. om deze producten nu te creëren en in de toekomst.

 

 duurzame apparaten  (microtrend)

De producten en diensten die uit deze trend bestaan zijn, zijn tegenwoordig overal te zien in het dagelijks leven. Denk aan de hybride auto’s, groene energie, energielabels etc. De producten en diensten die uit deze trend voortvloeien groeien enorm en zullen de komende jaren alleen maar toenemen.  Waar we uiteindelijk naar willen gaan is het vinden van de harmonie tussen ecologie, economie en sociale belangen; ook wel duurzaam leven.

 

bron:

http://nl.wikipedia.org/wiki/Duurzame_ontwikkeling

http://www.allesduurzaam.nl/

 

Door: Yosri El-Achheb

 

 


Acties

Information

Plaats een reactie