Concept [Wii]

6 10 2008

 

 

 

Het concept

De Wii (je spreekt uit: wie) is een spelcomputer ontwikkelt door Nintendo. De Wii is de opvolger van een reeks succesvolle spelcomputers, zijn voorganger was de Gamecube. De Wii vertegenwoordigt een radicale stap voorwaarts in zijn segment en markeert een nieuw entertainmenttijdperk. Jarenlang groeiden videospellen in populariteit, maar ook in complexiteit. Met Wii verandert Nintendo de manier waarop je speelt door het plezier te maximaliseren en de problemen te minimaliseren.

Het succes van de Wii

Het begon allemaal met de race van Sony en Microsoft voor de nieuwe consoles die ze uit gingen brengen, de Playstation 3 en de Xbox 360. Gefocust op maximale graphics en next generation gaming, brachten beide de consoles op de markt. Duur en hoge ROI voor de bedrijven en het bleef angstig stil bij de Nintendo producenten. Totdat ze uit het niets de Wii op de markt brachten, een innovatief console, zoals we die de dag van vandaag kennen. Het succes van dit concept is de uniekheid en innovatie op het gebied van spelen. Doormiddel van bewegingssensoren kan de consument spellen spelen door zelf te bewegen. Hierdoor wordt de interactie met de spellen vergroot alsof je zelf in het spel zit. Met een remote en eventuele nun’chuck als bediening in je hand kun je allerlei soorten bewegingen en spellen spelen, van tennis- tot oorloggames. Tegenwoordig heb je ook de Wii Fit, hiermee kun je balans en fitnessoefeningen doen met de Wii.

 

We kunnen dus stellen dat het succes te danken is aan de innovatie op het gebied van spelen door middel van bewegingssensoren. Maar dat is niet het enige, Nintendo richt zich met deze console op zowel jong, oud en het gezin. Een doelgroep waar producten van games zich niet op richten, heeft Nintendo hierdoor een gat in de markt gevonden. Met inmiddels meer dan 20 miljoen verkochte exemplaren is dit concept meer dan geslaagd.

 

Technologisering (megatrend)

Entertainment (maxitrend)

Wii  (microtrend) 

Bron:

http://nl.wii.com/

 
 Door: Yosri El-Achheb
 

 

 


Acties

Information

Plaats een reactie